
Kje začeti: plaže, kolonialno mesto Galle, notranjost s filigranskimi nasadi čajevcev, hribovska vožnja z vlakom, obisk najbolj znanih svetišč, kakega naravnega parka in morda spust v blatni rudnik dragih kamnov, da jih boste znali bolj ceniti… Ter seveda obisk lokalnih restavracij (skodelice na sliki so iz riževe moke) in tržnic s tropskim sadjem. Durian je zakon! Nekateri pravijo, da smrdi in je ogabnega okusa. A meni je božanski - samo dovolj zrel mora biti!
Bentota je eden prijetnejših krajev za poležavanje na plaži in še kaj.

Če imate pod palcem (pre)več denarja pa priporočam bivanje v prenovljeni stari vili- Villa Bentota katero je obnavljal že najslavnejši otoški arhitekt Geoffrey Manning Bawa. Butični hotel ima svoj šarm in pridih preteklosti z vsem udobjem in odlično kuhinjo. Med gosti je bil tudi Paul McCartney. Več pa si oglejte na www.paradiseroadhotels.com/villabentota/


Ohhh Durian!!!!
In da ne pozabim:
Kdor bi rad spoznal skrivnosti pekoče šrilanške kuhinje mu priporočam kratek tečaj pri simpatični gospe Niranjala Thilakerathne v slikovitem hribovskem kraju Elle. Tečaje organizira v penzionu Sun top inn.
0 nhận xét:
Đăng nhận xét